Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Bohdanovciach do politiky vstupujú najmä ženy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Osemčlenné obecné zastupiteľstvo totiž tvorí osem žien a jeden muž.

Košice 5. marca (TASR) – Obec Bohdanovce v okrese Košice – okolie riadia zväčša ženy. Rovnaké je i zloženie dnešnej okrskovej volebnej komisie. Z trinástich členov sú iba štyria muži.

"Neviem, možno je to tým, že som žena tri obdobia vo funkcii. Predtým bol starostom stále muž," myslí si o zastúpení žien v obecnom zastupiteľstve starostka Bohdanoviec Marta Gamrátová.

Osemčlenné obecné zastupiteľstvo totiž tvorí osem žien a jeden muž. "Ženy mali teraz asi trocha väčší záujem než muži dostať sa do samosprávnych orgánov. Som rada, že mám aspoň jedného muža, politológa, v zastupiteľstve," dodala starostka.

Obyvateľka obce Martina sa o politiku zaujíma a voliť chodí pravidelne. "Keďže žijem v demokratickej krajine a chcem, aby to tak naozaj ostalo, tak minimálne do tej miery tie voľby podporujem. Pri týchto voľbách ma zaujímal hlavne ekonomický program, lebo to je hlavný ťahúň celej republiky," uviedla.

"Chodievam pravidelne voliť a myslím si, že my mladí máme na to najväčší vplyv. Rozhodovala som sa podľa volebných programov," uviedla obyvateľka Lucia.

Bohdanovčan Štefan Somoši si myslí, že muži majú o funkcie záujem, avšak v komunálnych voľbách neboli zvolení.

Obec Bohdanovce má v súčasnosti 1036 obyvateľov.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE