Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V bojnickej Zoo chystajú narodeninovú oslavu pre orangutany

Foto: TASR/Pavol Remiaš

Verejná oslava narodenín bude v stredu, 23. mája 2012 o 11.00 h. pri pavilóne opíc v ZOO Bojnice.

Bojnice 18. mája (TASR) - V bojnickej Zoo chystajú narodeninovú oslavu syna a otca orangutana bornejského.

Už budúcu stredu 23. mája zablahoželá malému Kiranovi k tretím narodeninám krstná mama Lucia Barmošová a krstný otec František Tám, primátor mesta Bojnice.

Oslavovať bude aj Kiranov otec Jago, ktorý dovŕšil 30 rokov. Verejná oslava narodenín bude v stredu, 23. mája 2012 o 11.00 h. pri pavilóne opíc v ZOO Bojnice.

Pripravený je aj sprievodný program v podaní detí z Centra voľného času Junior v Bojniciach a Základnej umeleckej školy Ladislava Stančeka v Prievidzi.

Foto: TASR/Pavol Remiaš
Bojnická Zoo, ktorá je rezortnou organizáciou Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, je najstaršou zoologickou záhradou na Slovensku. Pre verejnosť bola prvýkrát otvorená v roku 1955. V súčasnosti sa rozkladá na ploche 41 ha, z čoho expozičnú časť tvorí cca 20 ha. Počet druhov chovaných v zoo je najväčší zo všetkých slovenských zoologických záhrad – v súčasnosti tu žije celkovo 376 druhov zvierat v počte 3020 jedincov.

V roku 2003 sa Zoo Bojnice stala členom najprestížnejšej Svetovej asociácie zoologických záhrad a akvárií (WAZA – World Association of Zoos and Aquariums), ktorá združuje približne 250 elitných svetových zoo.