Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Borskom Svätom Jure horel obytný príves

Hasenie obytného prívesu. Foto: TASR KR HaZZ v Trnave

Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že horiace vozidlo sa nachádza v lesnom prostredí približne štyri metre od chaty.

Borský Svätý Jur 27. júna (TASR) – Požiar obytného prívesu v Borskom Svätom Jure, v chatovej oblasti Tomky v okrese Senica bol ohlásený v stredu (26. 6.) v podvečerných hodinách. TASR o tom informovala odborná inšpektorka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.

Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že horiace vozidlo sa nachádza v lesnom prostredí približne štyri metre od chaty. "Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru nasadili tri útočné prúdy za súčasného ochladzovania okolia. Pri požiari žiadna osoba neutrpela zranenie," uviedla Kedrová.

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 15.500 eur. "Na mieste udalosti zasahovali príslušníci HaZZ z Kútov a Senice s dvoma kusmi hasičskej techniky a členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Borský Svätý Jur a Moravský Svätý Ján," doplnila Kedrová.