Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Bratislavu čaká preventívno-dopravná akcia zameraná na chodcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Za 11 tohtoročných mesiacov zaevidovali v rámci hlavného mesta až 69 prípadov, v ktorých dopravnú nehodu zapríčinil chodec.

Bratislava 28. novembra (TASR) - V Bratislave sa uskutoční preventívno–dopravná akcia, ktorej cieľom je upozorniť účastníkov cestnej premávky - chodcov na riziká spojené s nedodržiavaním predpisov a pravidiel cestnej premávky na pozemných komunikáciách. Pre TASR to uviedol bratislavský policajný hovorca František Peczár.

"Dňa 30.11.2012 od 10.00 do 12.00 h sa uskutoční na území hlavného mesta SR Bratislavy preventívno–dopravná akcia zameraná na chodcov," konštatoval. "Takýmto spôsobom chce Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave zvýšiť právne vedomie u nemotorových účastníkov cestnej premávky v oblasti dodržiavania dopravných prepisov," dodal Peczár.

Počas preventívnej akcie budú určení príslušníci PZ rozdávať účastníkom cestnej premávky – chodcom na vytypovaných priechodoch pre chodcov reflexné prvky.

Za 11 mesiacov roku 2011 zaznamenali policajti v rámci Bratislavy 60 prípadov, v ktorých dopravnú nehodu zapríčinil chodec. V 47 prípadoch bol chodec poškodený, v 87 prípadoch išlo pri dopravnej nehode o ľahké zranenie, v 16 o ťažké a v štyroch prípadoch o usmrtenie. Za 11 tohtoročných mesiacov zaevidovali v rámci hlavného mesta 69 prípadov, v ktorých dopravnú nehodu zapríčinil chodec. V 51 prípadoch bol chodec poškodený. V 107 prípadoch išlo pri dopravnej nehode o ľahké zranenia a v 11 o ťažké, v dvoch prípadoch utrpel chodec smrteľné zranenie.