Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

VIDEO: V Bratislave budú nové zábradlia

Foto: TASR/Martin Baumann

Jedným z dlhodobo zanedbávaných problémov verejných priestranstiev v bratislavských uliciach sú zábradlia popri cestách a chodníkoch.

Bratislava 22. augusta (TABLET.TV) - Mesto dlho čelilo kritike zo strany verejnosti, že zábradlia sú hrdzavé a sú umiestnené aj tam, kde nie sú potrebné. Staré zábradlia za nové mesto postupne vymení na viacerých miestach v Bratislave. Niektoré z nich dostanú iba nový náter, iné budú vymenené za nové alebo ich odstránia, informoval primátor mesta Ivo Nesrovnal. V rámci tohto revitalizačného projektu sa opraví približne 22 kilometrov zábradlí. Niektoré budú zrušené.

„My sme vytipovali spolu s odborníkmi zábradlia, ktoré nie sú potrebné. Takto sme odstránili kilometer zábradlí, ktoré v Bratislave neboli vôbec potrebné. Ďalšie zábradlia sa budú buď rekonštruovať alebo samozrejme natierať,“ dodal Nesrovnal.



Okrem zábradlí s novým červeno-bielym náterom však pribudnú aj zábradlia v sivých farbách. Veľká časť z nich by mala byť vymenená najneskôr do konca septembra. Zvyšné mesto vymení na jar budúci rok.

Ako primátor informoval, revitalizácia verejných priestranstiev má však aj iný rozmer. „Možno sa nám podarí zapojiť do týchto rekultivačných prác aj ľudí bez domova. Dostanú finančnú odmenu, no cieľom je ich zapojenie sa do normálneho života.“

Nový náter dostanú v najbližších dňoch zábradlia na Račianskom mýte a Námestí SNP. Na Dolnozemskej ulici budú vymenené za nové.