Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislave môžete okúsiť chutné jedlá šéfkuchárov aj vo vzduchu

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Na Tyršovom nábreží ponúkne tento projekt neopakovateľný zážitok stolovania. Plošinu, ktorá váži sedem ton, bude zdvíhať spolu s návštevníkmi špeciálny žeriav do výšky 50 metrov.

Bratislava 27. júla (TASR) – Jedlá šéfkuchárov si môžu obyvatelia i návštevníci Bratislavy vychutnať od dnešného dňa do nedele (31.7.) aj vo vzduchu, vo výške 50 metrov nad zemou. Do hlavného mesta totiž zavíta projekt Dinner in the Sky - Večera v oblakoch. Ten už bol realizovaný v 40 štátoch sveta. TASR o tom informovala projektová manažérka The Dinner in the Sky Slovensko Petra Millerová.

Na Tyršovom nábreží, v blízkosti Starého mosta, ponúkne tento projekt záujemcom neopakovateľný zážitok stolovania s jedinečným výhľadom na Bratislavu. Plošinu, ktorá váži sedem ton, bude zdvíhať spolu s návštevníkmi špeciálny žeriav do výšky 50 metrov.

"Na nábreží Dunaja bude denne od 27. do 31. júla pripravený stôl pre 22 hostí. Starať sa o nich budú top šéfkuchári a tím čašníkov, ktorí im budú servírovať jedlo zo stredu stola," priblížila Millerová.

Nad zemou si môžu dať návštevníci raňajky, obed, večeru alebo si môžu vychutnať šampanské a koktail. Variť budú šéfkuchári Michal Konrád, Jozef Riska i ekvádorský kuchár Josue Vergara.

"Zúčastniť sa môžu aj deti v sprievode dospelých, vozičkári a ľudia s telesným postihnutím," podotkla Millerová.

Naposledy si tento zážitok mohli vyskúšať koncom júna slovenské osobnosti vo Viedni, kde pre nich obed "v oblakoch" varila  šéfkuchárka Iside de Cesare z reštaurácie v Ríme.