Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Bratislave posilnia viaceré linky MHD počas Bielej noci

Ilustračná snímka Foto: Jaroslav Novák

Počas nocí z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu budú kapacitnejšie posilnené nočné linky, nasadené budú väčšie vozidlá ako zvyčajne.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) posilní mestskú hromadnú dopravu (MHD) počas blížiaceho sa festivalu Biela noc (29. 9. - 1. 10.). Električky by mali premávať v častejších intervaloch, kapacitne posilnené budú denné i nočné spoje. Informuje o tom DPB.

Električkové linky 3, 4 a 9 budú v piatok a sobotu večer premávať v päťminútovom intervale, jazdiť budú do neskorých večerných hodín.

Počas nocí z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu budú kapacitnejšie posilnené nočné linky, nasadené budú väčšie vozidlá ako zvyčajne.

Kapacitne posilnené budú aj niektoré denné linky MHD. Od piatka do nedele budú na linke 60 premávať kĺbové trolejbusy. Počas víkendových dní budú nasadené kapacitnejšie vozidlá aj na linkách 4, 9, 40, 47, 70 a 88.

"Všetky vystavené diela sú pohodlne dostupné verejnou dopravou. Vďaka posilnenej doprave ponúkne MHD dostatočnú kapacitu pre všetkých," ubezpečuje mestský dopravca.

Festival súčasného umenia Biela noc má zmeniť nočnú Bratislavu na živú galériu plnú monumentálnych objektov, interaktívnych inštalácií a živého umenia v podobe performancií autorov zo siedmich európskych krajín. Takmer päťdesiatku umeleckých zastávok rozdelili organizátori opäť medzi historické centrum hlavného mesta a dunajské nábrežie. Vodná trasa povedie tento rok od vznikajúcej štvrte Eurovea City po Most SNP.