Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: Nehody v Bratislave si vyžiadali troch zranených

Na snímke osobné auto po zrážke s električkou Mestskej hromadnej dopravy (MHD) na Vajnorskej ulici v Bratislave 21. februára 2017. Foto: TASR - Michal Svítok

K nehodám došlo na Vajnorskej a Saratovskej ulici.

Bratislava 21. februára (TASR) - Dnešné dopravné nehody v Bratislave, ktorých účastníkmi boli aj autobus a električka, si vyžiadali celkovo troch zranených. Oba prípady vyšetruje polícia.

Jeden muž utrpel zranenie pri nehode električky číslo 4 a osobného auta na Vajnorskej ulici. Išlo vodiča z auta, z ktorého ho museli hasiči vystrihnúť. S viacerými poraneniami na celom tele ho previezli do nemocnice v Ružinove. Bol pri vedomí, priblížil TASR hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.



Podľa doterajších informácií vodič osobného vozidla odbočil cez koľajisko napriek prikázanému smeru jazdy. "Požitie alkoholických nápojov vykonaná dychová skúška u vodiča električky vylúčila, na zistenie prítomnosti alkoholu v tele vodiča osobného vozidla bol nariadený odber krvi," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Dvoch zranených si vyžiadala nehoda autobusu číslo 83 a dodávky na Saratovskej ulici. Išlo o cestujúcich z autobusu. So zraneniami chrbtice, úrazom hlavy a dolnej končatiny ich previezli do nemocnice na Kramároch, doplnil Chmel. Obe osoby boli pri vedomí.

Aj v tomto prípade je na vine pravdepodobne vodič osobného vozidla. K zrážke došlo po tom, čo chcel odbočiť. "Požitie alkoholických nápojov u oboch vodičov vykonaná dychová skúška vylúčila," povedala Mihalíková.

Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia oboch dopravných nehôd sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali jej pravidlá, plne sa venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke.