Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Hasičom sa podarilo ukotviť obe rozlomené časti odtrhnutého pontónu

Na snímke potopená reštaurácia Knajpa na Dunaji pri Jaroveckom ramene v Bratislave 25. decembra 2018. Foto: TASR Jaroslav Novák

Udalosť na Dunaji si vyžiadala zásah takmer dvoch desiatok hasičov.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Odtrhnutý plávajúci pontón z dunajského nábrežia v Bratislave sa hasičom po niekoľkých hodinách podarilo ukotviť.



"Obe časti odtrhnutého pontónu sa nakoniec hasičom podarilo zachytiť a následne ukotviť na ľavom brehu na úrovni Jaroveckého ramena," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Plávajúci pontón Knajpa sa na Dunaji odtrhol v utorok neďaleko nákupného centra na ľavom brehu a Mosta Apollo. Cestou narazil do rumunského plavidla a rozpadol sa na dve polovice. "Pri náraze do lode sa zároveň zaseklo veľké množstvo naplaveného dreva medzi kormidlo a vrtuľu, čo si vyžiadalo ďalšiu pomoc zo strany hasičov," doplnila Farkasová.

Udalosť na Dunaji si vyžiadala zásah takmer dvoch desiatok hasičov. Tí sa v spolupráci s Dopravným úradom a poriečnym oddelením prezídia Policajného zboru (PZ) SR snažili niekoľko hodín plávajúce časti pontónu ukotviť.