Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

NEHODA MHD V BRATISLAVE:Zranili sa cestujúci,autobusára vyslobodzovali

Na Majerníkovej ulici v Bratislave sa 22. mája 2017 zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy s osobným motorovým vozidlom. Foto: Teraz.sk

Vodič osobného motorového vozidla bol s ťažkými zraneniami privolanou službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezený do jednej z bratislavských nemocníc.

Bratislava 22. mája (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti dnešnej dopravnej nehody autobusu MHD linky č. 32, ktorý sa dnes krátko po 15.00 h zrazil s osobným autom v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Zranenia utrpeli obaja vodiči a traja cestujúci v autobuse.

Autobus podľa zistení polície prechádzal po Majerníkovej ulici v smere do centra mesta. K stretu s oproti idúcim osobným vozidlom značky Seat Leon malo dôjsť tak, že jeho vodič z doteraz nezistených príčin prešiel do protismeru, priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Vodič osobného motorového vozidla bol s ťažkými zraneniami privolanou službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezený do jednej z bratislavských nemocníc," uviedla policajná hovorkyňa. Vodiča autobusu museli hasiči po príchode na miesto vyslobodzovať pomocou hydraulického zariadenia.

Prítomnosť alkoholu vylúčili u vodiča autobusu pomocou dychovej skúšky. Na zistenie prítomnosti alkoholu v tele vodiča osobného auta bol nariadený odber krvi. Škodu na oboch vozidlách vyčíslia dodatočne, uzavrela Mihalíková.

Vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci odviezli z miesta nehody celkom štyri osoby, všetci boli pri vedomí, informoval hovorca zdravotníckych záchranárov Boris Chmel. Tridsaťročného vodiča osobného auta s polytraumou previezla sanitka do nemocnice na Kramároch.

V autobuse sa pri dopravnej nehode zranili tri ženy, všetky utrpeli úraz hlavy. Dve cestujúce vo veku 42 a 27 rokov previezla sanitka do nemocnice v Petržalke, 29-ročnú ženu do nemocnice v Starom Meste. Vodiča autobusu prepravilo do nemocnice vozidlo hasičov.