Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V Bratislave význam prevencie pred AIDS priblíži špeciálna električka

Ilustračná fotka. Foto: TASR/František Iván

Na linke č. 9 ju vypraví Dopravný podnik Bratislava (DPB), ktorý spolu s neziskovou organizáciou Dom svetla Slovensko chce upozorniť na význam prevencie počas piatkového Svetového dňa boja proti AIDS.

Bratislava 30. novembra (TASR) - V Bratislave bude počas piatka (1. 12.) jazdiť špeciálna "preventívna" električka. Na linke č. 9 ju vypraví Dopravný podnik Bratislava (DPB), ktorý spolu s neziskovou organizáciou Dom svetla Slovensko chce upozorniť na význam prevencie počas piatkového Svetového dňa boja proti AIDS.

"V električke bude možné získať symbolickú červenú stužku a k dispozícii budú aj dobrovoľníci, ktorí radi poradia ohľadne možnosti anonymného testovania," informuje DPB na sociálnej sieti. Električku vypraví na popoludňajších spojoch linky č. 9.

Symbol Svetového dňa boja proti AIDS budú v uliciach Bratislavy počas piatka rozdávať aj členovia občianskeho združenia HIV/AIDS Slovensko. "V hlavnom meste budú zároveň nasvietené na červeno niektoré budovy. Do iniciatívy združenia sa tento rok zapojí Prezidentský palác, UFO na Moste SNP, Slovenské národné divadlo, Nová Cvernovka i Stará tržnica," informoval riaditeľ združenia Ján Koller.