Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V bratislavskej galérii sú knihy na pozeranie a fotografie na čítanie

Ilustračná foto. Foto: TASR/Martin Baumann

V galérii Artotéka vystavuje v rámci mesiaca fotografií arménsko-francúzsky umelec.

Bratislava 2. novembra (TASR) – Pod vtipným názvom Toto je tamto prezentuje svoj výstavný projekt arménsko-francúzsky umelec Eric Stephanian v bratislavskej galérii Artotéka. Je v rámci festivalu Mesiac fotografie (MF) a mladý experimentálny výtvarník si účasť na tomto medzinárodnom podujatí vybojoval víťazstvom v súťaži Portfolio Review na minuloročnom MF.

"Môj zámer je čítať fotografické obrazy, pretože tie sú viac ako tisíc slov, a knihy sú tu vystavené ako závesné diela v galérii. Čiže na knihy sa budete pozerať a fotografie budete čítať," na štvrtkovej (1.11.) vernisáži zdôvodnil 26-ročný autor prekvapeným návštevníkom, ktorí boli svedkami netradičnej výstavy.

Inšpirovalo ho prostredie Mestskej knižnice, kde je spomínaná galéria. Jednu jej miestnosť zaplnil knihami inštalovanými na stene vo forme obrazov a v druhej zriadil požičovňu fotografií. Podľa knižničného lístkového katalógu si návštevník môže vybrať z 50 možností fotografiu. Tú po prečítaní vráti ako v prípade zapožičania knihy.

Výstava potrvá do 30. novembra.