Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

V bratislavskej Inchebe bude v októbri prebiehať veľtrh Gaudeamus

Gaudeamus, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Veľtrh ponúkne 408 zastúpených univerzít, vysokých škôl a iných vzdelávacích inštitúcií s viac ako 8000 študijnými programami.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Slovenskí stredoškoláci môžu na Európskom veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania získať informácie a podporu pri rozhodovaní o voľbe štúdia po maturite. Dvadsiaty šiesty ročník veľtrhu s názvom Gaudeamus sa uskutoční od 10. až 12. októbra v Incheba Expo Bratislava. TASR o tom informovali organizátori.

Veľtrh ponúkne 408 zastúpených univerzít, vysokých škôl a iných vzdelávacích inštitúcií s viac ako 8000 študijnými programami. Okrem tuzemských univerzít budú prítomné aj vzdelávacie inštitúcie zo 17 ďalších krajín. Súčasťou programu sú prednášky vystavujúcich škôl, testovacie centrum a poradenský servis, ktoré pomôžu študentom vybrať si vhodnú školu a študijný program.

Pre verejnosť bude veľtrh prístupný 10. a 11. októbra od 8.30 do 16.00 h a 12. októbra od 8.30 do 15.00 h. Záštitu nad Veľtrhom Gaudeamus - Akadémia Bratislava 2023 prevzali Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenská rektorská konferencia, Univerzita Komenského v Bratislave, Zastúpenie Európskej komisie v Slovenskej republike a ďalší.

Gaudeamus je najväčšou sériou veľtrhov vzdelávania v Slovenskej a Českej republike a každoročne prebiehajú v Brne, Prahe, Nitre a Bratislave. Ročne ich navštívi viac ako 55.000 návštevníkov, ktorí sa stretávajú s viac ako 450 vystavovateľmi z celého sveta.