Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V bratislavskej Petržalke vo štvrtok upracú Chorvátske rameno

Zamestnanci Miestneho úradu Petržalka počas čistenia v roku 2009 Foto: TASR/Miroslav Košírer

Do akcie sa môžu zapojiť jednotlivci aj skupiny, stačí sa nahlásiť na petržalskom Miestnom úrade.

Bratislava 23. apríla (TASR) – Chorvátske rameno v bratislavskej Petržalke vo štvrtok 24. apríla vyčistia.

Mestská časť opäť organizuje brigádu a brehy ramena chce upratať od plastových či sklenených fliaš, plechoviek, igelitových vreciek a kusov oblečenia. Do práce samospráva pozýva všetkých obyvateľov, upratovať rameno sa vo štvrtok začne o 14.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

"Túto dobrovoľnícku aktivitu organizuje petržalská samospráva už 18. rok s cieľom vyčistiť brehy Chorvátskeho ramena i jeho hladinu od rôznych nečistôt a odpadkov, ktoré tam boli nahádzané počas zimného obdobia," vysvetlila Platznerová. Do aktivity sa podľa jej slov každoročne k pracovníkom petržalského Miestneho úradu a Miestneho podniku verejnoprospešných služieb pridávajú aj žiaci petržalských škôl i seniori z Petržalky.

Čistenie Chorvátskeho ramena sa uskutoční na štyroch úsekoch súčasne, a to od premostenia na Antolskej ulici až po Mlynarovičovu ulicu. Do akcie sa môžu zapojiť jednotlivci aj skupiny, stačí sa nahlásiť na petržalskom Miestnom úrade mailom na zuzana.juhasova@petrzalka.sk. "Dobrovoľníkom odporúčame uzatvorenú obuv a oblečenie vhodné do terénu, netreba zabudnúť na pracovné rukavice, ako aj prípravok proti kliešťom," radí Platznerová.

Odbornú pomoc pri čistení vodnej hladiny z člna poskytne Povodie Dunaja, odštepný závod Šamorín, pomôžu aj hasiči z Dobrovoľného verejného požiarneho zboru v Petržalke a potápači z klubu OCTOPUS. O likvidáciu odpadu, ako aj dostatok náradia a vriec sa zase postará mestská časť prostredníctvom svojho Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. "Samospráva sa postará aj o malé občerstvenie pre všetkých zúčastnených," podotkla hovorkyňa.

Zraz všetkých dobrovoľníkov bude 24. apríla o 14.00 h na štyroch miestach pozdĺž Chorvátskeho ramena, takže si môžu vybrať pre nich najbližšiu lokalitu. Prvou z nich je Mlynarovičova ulica pri graffiti stene, druhou premostenie Jungmannova, tretí bod stretnutia je pri Technopole a štvrtý zase pri premostení Antolská. V prípade nepriaznivého počasia sa čistenie ramena presunie na náhradný termín.