Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V bratislavskej Petržalke vytvorili nový výbeh pre psov

Najväčší oplotený výbeh pre psov s cvičiskom na Slovensku pod názvom Psí park otvorili v bratislavskej Petržalke 19. septembra 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Samospráva tvrdí, že takéto výbehy chce vybudovať v každej časti Petržalky.


Bratislava 17. januára (TASR) - Na Holíčskej ulici v bratislavskej Petržalke vznikol nový oplotený výbeh pre psov. Obyvatelia si ho vybrali v internetovom hlasovaní, keď rozhodovali, kde sa použijú peniaze z participatívneho rozpočtu. Samospráva tvrdí, že takéto výbehy chce vybudovať v každej časti Petržalky.

"Výbeh je určený na socializáciu, zlepšovanie ovládateľnosti, ale predovšetkým na bežné venčenie psov bez vôdzky. Slúžiť by mal predovšetkým chovateľom z okolitých domov," uviedla hovorkyňa mestskej časti Michaela Platznerová.

Plochu o rozlohe 1059 štvorcových metrov (m2) bude v lete tieniť niekoľko drevín. Výbeh dopĺňa aj základný mobiliár – lavičky, koše na drobný komunálny odpad a psie exkrementy.

Ďalší oplotený výbeh plánuje samospráva vytvoriť ešte tento rok na Vyšehradskej ulici. Na výbehu, ktorý sa nachádza na Wolkrovej ulici, môžu obyvatelia cvičiť svojich psov pomocou zabudovaných prekážok. "Svojou rozlohou 11.000 m2 je najväčší na Slovensku," podotkla Platznerová.

Pre 5583 daňovníkov, ktorí majú psíka prihláseného aj odvedenú daň, je pripravená rolka s 350 kusmi vreciek, ktorú si môžu prísť vyzdvihnúť na miestny úrad.