Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V OKOLÍ BRATISLAVY BOLO VESELO: Štyria vodiči nafúkali vyše 1 promile

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Jeden zo šoférov v bratislavskom štvrtom okrese nafúkal 1,87 promile. Zároveň mal uložený zákaz činnosti viesť auto do roku 2024.

Bratislava 23. februára (TASR) - Polícia v Bratislavskom kraji namerala v utorok (22. 2.) štyrom vodičom pri kontrole v dychu viac ako jedno promile alkoholu. V dvoch prípadoch sa jazda pod vplyvom alkoholu skončila dopravnou nehodou. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Polícia zistila v Bernolákove u 47-ročného šoféra, ktorý narazil do pred ním idúceho vozidla, 1,69 promile alkoholu v dychu. Pri nehode bola spôsobená škoda približne 6000 eur. Nehodou sa zaoberali policajti aj v Pezinku, kde 68-ročný vodič nedal prednosť pri odbočovaní prichádzajúcemu protiidúcemu autu. Dychová skúška na alkohol skončila s pozitívnym výsledkom s hodnotou takmer dve promile. Škodu predbežne vyčíslili na 9000 eur.

Aj polícia v Bratislave zaznamenala vodičov pod vplyvom alkoholu. Jeden zo šoférov v bratislavskom štvrtom okrese nafúkal 1,87 promile. Zároveň mal uložený zákaz činnosti viesť auto do roku 2024. Pri kontrole ďalšieho vodiča policajnou hliadkou z Petržalky skončila dychová skúška výsledkom 1,44 promile.