Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V centre Košíc opäť ponúkajú Anjelskú kapustnicu

Na snímke ľudia si kupujú kapustnicu, ktorú pripravovali v 1000-litrovom kotli počas charitatívneho projektu s názvom Anjelská kapustnica na Hlavnej ulici v Košiciach 17. decembra 2022. Foto: TASR - František Iván

Tí, ktorí si ju zakúpia za dve eurá, finančne podporia neziskovú organizáciu Úsmev ako dar a ďalších, ktorí pomoc potrebujú.

Košice 17. decembra (TASR) - V košickom centre v sobotu opäť navarili v 1000-litrovom kotle tradičnú Anjelskú kapustnicu. Ponúkajú ju na Hlavnej ulici v rámci charitatívneho podujatia. Tí, ktorí si ju zakúpia za dve eurá, finančne podporia neziskovú organizáciu Úsmev ako dar a ďalších, ktorí pomoc potrebujú. Radoslav Dráb zo spoločnosti Úsmev ako dar pre TASR uviedol, že ide už o 12. ročník benefície.

"Posledné dva roky sme to robili formou donášky, keďže bola pandémia. Zmyslom tejto aktivity je nedávať polievku chudobným, ale pripraviť naozaj kvalitnú kapustnicu a dať ľuďom možnosť, aby si ju zakúpili a takto podporili iných," ozrejmil Dráb. Miestni kuchári pripravili 2300 porcií a celý výťažok poputuje na pomoc siedmim rodinám v núdzi v Košiciach a okolí. "Potrebujeme zmierniť ich hlad a chlad. Ide o rodiny, ktoré sa dostali do zložitej životnej situácie a potrebujú akútnu pomoc teraz pred Vianocami. Ide napríklad o mamičku samoživiteľku, ktorá má päť detí a robí upratovačku v škole," upozornil Dráb.

Na snímke druhý zľava primátor Košíc Jaroslav Polaček mieša kapustnicu, ktorú varia v 1000-litrovom kotli počas charitatívneho projektu s názvom Anjelská kapustnica na Hlavnej ulici v Košiciach 17. decembra 2022.
Foto: TASR - František Iván


Dodal, že Košičania môžu aj takouto formou prejaviť svoju štedrosť, väčšinou sa kapustnicu podarí predať celú. Ak aj niečo ostane, zvyknú potešiť ľudí bez domova z miestnych organizácií. "Od obeda sú rady záujemcov, pevne veríme, že aj dnes sa nám ju podarí vypredať do dna," uzavrel Dráb.