Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Chorvátskom Grobe sa bude v jednom okrsku voliť dlhšie

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Volebnú miestnosť na obecnom úrade otvorili až o 7.15 h. Z tohto dôvodu bude hlasovanie v parlamentných voľbách predĺžené až do 22.15 h.

Bratislava 5. marca (TASR) - V obci Chorvátsky Grob otvorili volebnú miestnosť na obecnom úrade až o 7.15 h. Z tohto dôvodu bude hlasovanie v parlamentných voľbách, v okrsku číslo 1, predĺžené až do 22.15 h. Informuje o tom obec Chorvátsky Grob na svojej webovej stránke.

V ostatných dvoch okrskoch v obci, na Čiernej Vode - na Rubínovej ulici a v dennom centre na Čerešňovej ulici bude hlasovanie v parlamentných voľbách ukončené podľa samosprávy v riadnom čase o 22.00 h.


Predĺženie hlasovania moratórium neovplyvní

Predĺženie hlasovania v jednej z volebných miestností v obci Chorvátsky Grob okres Senec podľa predsedu Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduarda Báránya neovplyvní volebné moratórium. To by sa podľa neho predlžovalo v prípade, ak by prišlo k zdržaniu o niekoľko hodín a vo väčšom počet volebných miestností.

Ako uviedol, je na rozhodnutí okrskových komisií, či v takýchto prípadoch nechajú volebnú miestnosť otvorenú dlhšie. "Nevidím teraz dôvod na predlžovanie moratória," dodal predseda štátnej komisie na margo Chorvátskeho Grobu. Prieskumy exit poll sa podľa jeho slov môžu zverejniť po 22.00 h.

Obec na svojej oficiálnej webovej stránke informovala, že volebnú miestnosť na obecnom úrade otvorili až o 7.15 h. Z tohto dôvodu bude hlasovanie v parlamentných voľbách, v okrsku číslo 1, predĺžené až do 22.15 h. V ostatných dvoch okrskoch v obci, na Čiernej Vode - na Rubínovej ulici a v dennom centre na Čerešňovej ulici bude hlasovanie v parlamentných voľbách ukončené podľa samosprávy v riadnom čase o 22.00 h.

Bárány hodnotí doterajší priebeh volieb ako pokojný a korektný. "Vyskytujú sa jednotlivé problémy či už technického alebo organizačného rázu. Ale nie je jeden typ problému, ktorý by sa opakoval," dodal. Členovia štátnej komisie navštívili doteraz 47 volebných miestností.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE