Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Čičave sa dnes hlasuje vo voľbách i v referende

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Okrem parlamentných volieb môžu vyjadriť svoj názor v miestnom referende. Plebiscit rozhodne o zotrvaní Márie Nehilovej vo funkcii starostky obce.

Čičava 5. marca (TASR) – Obyvatelia obce Čičava, okres Vranov nad Topľou, sa dnes zúčastňujú na dvojakom hlasovaní. Okrem parlamentných volieb môžu vyjadriť svoj názor v miestnom referende.

Plebiscit rozhodne o zotrvaní Márie Nehilovej vo funkcii starostky obce. Pod petíciu za jeho vyhlásenie sa podpísalo takmer 300 Čičavčanov. Konanie referenda následne odobrilo obecné zastupiteľstvo.

Do referenda i parlamentných volieb sa dnes môže zapojiť viac ako 760 oprávnených voličov. Na pôde obecného úradu ich dnes vítajú dve komisie, a to volebná a referendová. Každá má k dispozícii samostatnú hlasovaciu urnu. Miestni obyvatelia sa z rána zaujímajú o voľby a referendum približne rovnako. TASR to potvrdili zástupcovia jednotlivých komisií.

Skôr ako volebný výsledok bude v obci známy výsledok plebiscitu. Volebnú miestnosť tu uzavrú o 22.00 h, avšak referendovú už o 20.00 h. Plebiscit o odvolaní starostky je už druhým v poradí. Prvý, ktorý sa konal v obci vlani v novembri, vyhlásili pre nízku účasť za neplatný.

"Voľby do parlamentu vnímam ako možnosť pre ľudí povedať si svoj názor. Mali by prísť voliť, nemalo by byť ľahostajné ľuďom, aká vláda je," konštatoval dnes pred volebnou miestnosťou v Čičave obyvateľ obce Ľubomír Jarka.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE