Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Demänovskej Doline volilo viac ako 1000 ľudí s voličským preukazom

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Predseda okrskovej volebnej komisie Miroslav Vozárik uviedol, že nápor turistov pociťovali rovnaký v priebehu celého dňa.

Demänovská Dolina 5. marca (TASR) - Obrovský nápor voličov zaznamenáva vďaka svetovému poháru v Jasnej obec Demänovská Dolina. Turisti merajú z dejiska pretekov najmenšiu vzdialenosť práve do tamojšej volebnej miestnosti. S voličským preukazom tu volilo už viac ako 1000 ľudí, pričom zoznam oprávnených voličov obsahuje menej ako 300 mien obyvateľov obce.

Predseda okrskovej volebnej komisie Miroslav Vozárik uviedol, že nápor turistov pociťovali rovnaký v priebehu celého dňa. "Veľký nápor sme očakávali v ranných a popoludňajších hodinách. Tým, že sa zrušili preteky svetového pohára, prichádzali ľudia počas celého dňa," povedal pre TASR s tým, že účasť voličov je vysoká.

Využiť volebné právo považoval za svoju povinnosť aj Peter z Nitry, ktorý sa prišiel pozrieť na preteky svetového pohára. "Vybavil som si voličský preukaz, pretože volenie je naša občianska povinnosť. Nevynechal som ani jedny voľby, vždy chodím voliť," uviedol. Miestni obyvatelia si vysoké množstvo turistov v obci všimli. "Už od rána je to tu plné áut. Aby sme mohli odvoliť, čakali sme v rade niekoľko minút. Predtým sa nám to nikdy nestalo," opísal situáciu jeden z obyvateľov.