Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V bratislavskom Devíne prví voliči hlasovali už pár sekúnd po siedmej

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Prví voliči totiž prišli k volebnej miestnosti ešte pred jej otvorením a na odovzdanie hlasu svojim kandidátom do parlamentu si tak museli počkať.

Bratislava 5. marca (TASR) - V malej bratislavskej mestskej časti Devín padol prvý lístok do volebnej urny už krátko po 7.00 h. Prví voliči totiž prišli k volebnej miestnosti ešte pred jej otvorením a na odovzdanie hlasu svojim kandidátom do parlamentu si tak museli počkať. Za prvých desať minút sa už aj čakalo v rade.

Prvým voličom v Devíne bol 43-ročný Martin. Ponáhľal sa na let do Indie, odovzdať svoj hlas preto prišiel hneď ráno. Vraví však, že voliť chodí pravidelne, je to podľa neho dôležité. "Je to naša občianska povinnosť mať svoj názor a vybrať si, aby som potom nemohol nadávať, že som nespravil niečo, čo som mal," povedal pre TASR.

Podotkol však, že sa rozhodoval dlho. "Nie je veľmi koho voliť. Nakoniec však rozhodol program politickej strany a ešte aj niektoré osobnosti na kandidačnej listine, bohužiaľ, nie vodca," zdôraznil Martin.

V Devíne obyvatelia volia v jednom volebnom okrsku, a to v Dome kultúry na Rytierskej ulici. Na volebnú miestnosť tam pre dnešný deň prerobili klubovňu. Predsedníčka okrskovej volebnej komisie Zlatica Benačková vysvetľuje, že voličov na všetky zmeny v dnešných parlamentných voľbách upozornia oznamy na dverách.

"Hlavne je na nich uvedené, ktorí kandidáti na post poslancov už nekandidujú, pretože sa vzdali. Máme to vyvesené pri vchodových dverách aj pri každej volebnej schránke, takže sme dobre pripravení," uistila. Dodala, že voličov budú zároveň upozorňovať, aby krúžkovali najviac štyroch kandidátov. "Ak ich bude viac, tieto lístky sú neplatné," zdôraznila.

Benačková tvrdí, že v malej mestskej časti je vždy vysoká volebná účasť oproti bratislavskému priemeru. Devínčania sú podľa nej zväčša disciplinovaní a voliť chodia. V komisii preto dúfajú, že tak tomu bude aj dnes. Prvá hodina tomu nasvedčovala. Voliči sa pri urnách neustále striedali.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE