Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Dolnom Kubíne cez noc vyčíňali vandali

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Prítomnosť mestskej polície v uliciach mesta v súčasnosti posilnili o pešiu hliadku, zvýšená intenzita činnosti bude vo večerných hodinách a cez víkend.

Dolný Kubín 8. augusta (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Dolnom Kubíne chytila v stredu (7. 8.) v noci pri čine dvojicu mladíkov, ktorí pod vplyvom alkoholu zničili mestský mobiliár pri kostole na Námestí Jána Vojtaššáka na sídlisku Brezovec. Škoda na majetku dolnokubínskej samosprávy je vyše 350 eur. TASR o tom vo štvrtok informoval Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

Oznámenie o tom, že niekto ničí lavičky na Námestí Jána Vojtaššáka prišlo na mestskú políciu po 22.00 h. „Hliadka po oznámení smerovala na miesto činu a zadržala dve podozrivé osoby vo veku 15 a 18 rokov. Obaja zadržaní sa podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom na alkohol. Nakoľko išlo o jedného mladistvého podozrivého, bol privolaný aj jeho zákonný zástupca,“ vysvetlil zástupca náčelníka MsP Branislav Medvecký.

Podľa vedúceho odboru miestneho hospodárstva dolnokubínskej radnice Miroslava Kosmeľa sa pracovníkom technických služieb podarilo tri zo štyroch lavičiek opraviť, jednu musia vymeniť za novú. „Aj keď hliadke mestskej polície sa podarilo dotyčných pánov zadržať, mesto bude musieť na opravu poškodeného mobiliáru použiť peniaze, za ktoré sme mohli skrášliť detské ihrisko, vysadiť zeleň, alebo pripraviť podujatie pre Dolnokubínčanov,“ skonštatoval primátor mesta Ján Prílepok.

Prítomnosť mestskej polície v uliciach mesta v súčasnosti posilnili o pešiu hliadku, zvýšená intenzita činnosti bude vo večerných hodinách a cez víkend. Dolnokubínska radnica pripravuje aj rozšírenie a modernizáciu kamerového systému. „Spolupráca s verejnosťou je pre nás dôležitá. Práve preto by som chcel apelovať aj na obyvateľov nášho mesta, že ak sú svedkami nejakého násilného správania alebo poškodzovania verejného majetku, aby neváhali kontaktovať mestskú alebo štátnu políciu,“ doplnil Prílepok.