Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V domove dôchodcov v Hriňovej je už len niekoľko nakazených klientov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Celé zariadenie je od utorka 10. novembra v karanténe.

Hriňová 27. novembra (TASR) – Situácia v Domove dôchodcov a domove sociálnych služieb v Hriňovej je stabilizovaná a v porovnaní s minulým týždňom sa zlepšila. „Pozitívnych na ochorenie COVID-19 je už len niekoľko klientov,“ uviedla pre TASR v piatok Lenka Štepáneková, hovorkyňa zriaďovateľa, Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Celé zariadenie je od utorka 10. novembra v karanténe, ktorú nariadil regionálny úrad verejného zdravotníctva, a podľa hovorkyne trvá tento stav aj naďalej.

Ku konkrétnemu počtu nakazených na ochorenie COVID-19 ani k zdravotnému stavu klientov domova dôchodcov a domova sociálnych služieb sa jeho zriaďovateľ na začiatku karantény vyjadrovať nechcel, pretože počty sa mohli meniť. Štepáneková tak reagovala na otázku TASR, koľko bolo v tomto zariadení nakazených. „Bolo tam PCR testovanie, ktoré zachytilo pozitívne prípady medzi klientmi a aj medzi zamestnancami zariadenia,“ spomenula v polovici novembra.

Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb v Hriňovej poskytuje sociálnu starostlivosť seniorom a zdravotne postihnutým občanom s duševnými poruchami celoročnou formou pobytu. Stará sa o nich vyše 40 zamestnancov a všetkých prijímateľov sociálnych služieb je spolu približne 90.