Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Gaderskej doline horí les: Požiar likviduje 40 hasičov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Požiar vo veľmi nedostupnom teréne pretrváva už niekoľko hodín, pričom hasiči sa na miesto nedostali so žiadnou hasičskou technikou a hasia pomocou genfovakov.

Blatnica 19. októbra (TASR) – Hasiči už niekoľko hodín zasahujú pri požiari hrabanky lístia a koreňového systému v lese v Gaderskej doline, v katastri obce Blatnica (okres Martin). TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiar vo veľmi nedostupnom teréne podľa nej pretrváva už niekoľko hodín, pričom hasiči sa na miesto nedostali so žiadnou hasičskou technikou a hasia pomocou genfovakov. "Hasenie zo vzduchu zabezpečuje vrtuľník Letky Ministerstva vnútra (MV) SR s členmi Leteckej hasičskej záchrany Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Pezinku," uviedla Farkasová.



Doplnila, že pri udalosti zasahuje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z hasičskej stanice v Martine, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z DHZ obcí Blatnica, Ďanová, Priekopa, Vrícko, Kláštor pod Znievom, Mošovce a z MHZ Martin - Priekopa. "Pri požiari doposiaľ nedošlo k žiadnym zraneniam," dodala Farkasová.