Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Handlovej budú kosiť do vyčerpania zdrojov na tento účel

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Samospráva v tohtoročnom rozpočte vyčlenila na kosenie verejných priestranstiev čiastku 100.000 eur.

Handlová 12. júna (TASR) - Mestská spoločnosť Hater-Handlová začala s kosbou verejných priestranstiev v Handlovej ešte začiatkom mája. V tomto roku naplánovala celkom tri kosby, tie sú však limitované výškou financií na tento účel v rozpočte mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Samospráva v tohtoročnom rozpočte vyčlenila na kosenie verejných priestranstiev čiastku 100.000 eur. "V prípade, že finančné zdroje nebudú postačovať, kosiť sa bude menej, respektíve sa budú musieť prehodnotiť lokality," vysvetlila Paulínyová.

Plochy na kosenie zostávajú v pláne podľa nej zatiaľ nezmenené, avšak spoločnosť musí reagovať na samotný rast trávy a poveternostné podmienky, ako i bezpečnosť pri práci pre koscov. "Kosenie zabezpečuje Hater výlučne v prípade priaznivých poveternostných podmienok. Ak je príliš horúco, je možné kosiť v skorých ranných hodinách, ak je daždivo kosačky nevyužívajú ani majitelia vo svojich záhradách," podotkla.

Vlani mestská firma zakúpila novú kosačku a krovinorez, tento rok pripravuje mapu, aby si obyvatelia mohli pozrieť, kde sa v Handlovej kosí. "V prípade, že majú Handlovčania záujem pomôcť ako pomocná pracovná sila pri kosení verejných priestranstiev, môžu sa spojiť so spoločnosťou a dohodnúť si podmienky spolupráce," dodala hovorkyňa mesta.