Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Handlovej majú vybrané triedy v škôlkach interaktívne tabule

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Investícia do nových interaktívnych tabúľ s montážou predstavovala takmer 24.000 eur.

Handlová 2. januára (TASR) - Nové interaktívne tabule majú k dispozícii deti a učiteľky v desiatich triedach na elokovaných pracoviskách Materskej školy (MŠ) SNP v Handlovej. Škola ich zakúpila zo štátneho príspevku pre deti, pre ktoré je povinné predprimárne vzdelávanie. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

MŠ v školskom roku 2022/2023 eviduje vyšší počet detí v predprimárnom veku. Doteraz mali v triedach 16 bielych tabúľ, ktoré mesto inštalovalo v rokoch 2013 a 2014. Investícia do nových interaktívnych tabúľ s montážou predstavovala takmer 24.000 eur.

"Naším cieľom je modernizovať a kráčať s dobou. Preto sme zvolili tieto tabule. Sú nové, nielen dizajnom, ale aj funkciami. Majú v sebe zabudované hardvéry aj internet, takže nie je nutné ich používať spoločne s notebookmi alebo dataprojektormi," povedala riaditeľka MŠ Marcela Jakubíková.

Tabule sú chránené nerozbitným sklom a majú filter prepúšťajúci len minimum modrého svetla, ktoré škodí očiam. "Od starých magnetických tabúľ sa líšia okrem iného aj tým, že majú v sebe zabudovaný senzor na rozpoznávanie dotykov a s tabuľou môže pracovať viac detí naraz," priblížila Paulínyová.

Vo všetkých 18 triedach MŠ majú učiteľky k dispozícii aj nové notebooky, nové farebné tlačiarne, zariadenia na skartovanie či laminovanie papierov.