Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Handlovej začínajú s realizáciou pilotného projektu zberu odpadu

Na ilustračnej snímke polopodzemné kontajnery. Foto: TASR - Michal Svítok

Tri stojiská s 19 polopodzemnými kontajnermi s objemom 3000 až 5000 litrov nahradí 82 nádob s objemom 1100 litrov na komunálny odpad na 11 stojiskách.

Handlová 9. septembra (TASR) - Na sídlisku Mostná v Handlovej začínajú v týchto dňoch s realizáciou pilotného projektu zberu komunálneho a separovaného odpadu. Doterajšie nádoby nahradia polopodzemné kontajnery, projekt vyjde samosprávu na približne 74.000 eur.

"Po prípravách počas letných mesiacov začne dodávateľ v pondelok 11. septembra s osadzovaním 19 polopodzemných kontajnerov na troch miestach. Realizácia prác je naplánovaná do konca septembra," informovala hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

Samospráva pôvodne predpokladala, že s projektom vertikálneho systému zberu odpadu na sídlisku s 1200 obyvateľmi začne ešte počas leta. "Pôvodný termín realizácie sa posunul z dôvodu, že niektoré inžinierske siete križovali plánované uloženie polopodzemných kontajnerov na jednom zo stojísk. Preto jedno stojisko zmenilo o pár metrov svoje umiestnenie," zdôvodnila hovorkyňa mesta.

Tri stojiská s 19 polopodzemnými kontajnermi s objemom 3000 až 5000 litrov nahradí 82 nádob s objemom 1100 litrov na komunálny odpad na 11 stojiskách. Počet nádob na odpad tak na sídlisku klesne o 40 %. Nádoby budú umiestnené z dvoch tretín pod zemou.

Realizátorom projektu je spoločnosť Redox-Enex, s.r.o., so sídlom v Trenčíne. Okrem dodania kontajnerov zabezpečila i projektovú a inžiniersku činnosť, realizovať bude i stavebné práce, ktoré súvisia s inštaláciou kontajnerov a úpravou povrchu stojísk. Mesto firme zaplatí 74.571,60 eura vrátane dane z pridanej hodnoty.