Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Hornej Seči obce vymieňajú starý papier za nový tovar

Ilustračné foto Foto: TASR

Pol roka zbierajú starý nepotrebný papier ako noviny, časopisy, letáky, brožúry a iný už použitý papier, viažu ich do cca päťkilogramových balíkov a takto pripravený ho prinesú na avizované miesto.

Horná Seč 19. januára (TASR) - Občania v obci Horná Seč v okrese Levice zbierajú starý nepotrebný papier a dva razy do roka zaň dostanú nový tovar podľa ich potreby a vlastného výberu.

Ako TASR informovala starostka obce Edita Moravská, občania pol roka zbierajú starý nepotrebný papier ako noviny, časopisy, letáky, brožúry a iný už použitý papier, viažu ich do cca päťkilogramových balíkov a takto pripravený ho prinesú na avizované miesto. "Obcou oslovená firma VV, s.r.o., nám emailom pošle rozpis jednotlivých stanovíšť v uliciach, s uvedením času jeho preberania," vysvetlila Moravská.

Podľa jej ďalších slov sa podľa tabuľky firmy, v ktorej je uvedená gramáž odovzdaného papiera a jej protihodnota, uskutočňuje výmena starého papiera za nový tovar podľa potreby a vlastného výberu občana. Ide napríklad o hygienické vreckovky, servítky, toaletný papier či kuchynské utierky.