Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

V Hradišti v okrese Poltár už chodia po obnovených chodníkoch

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Z dotácie sme v roku 2020 opravili jednu časť cesty v dĺžke asi 600 metrov v dolnej časti dediny, povedala TASR starostka Nataša Iskrová.

Hradište 15. júna (TASR) – V obci Hradište v okrese Poltár zrekonštruovali 325 metrov chodníkov v hornej časti obce. Finančné prostriedky na ich obnovu vo výške viac ako 58.000 eur získali z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

"Už v roku 2019 sme dostali príspevok 50.000 eur od vlády SR na rekonštrukcie našich ciest. Z dotácie sme v roku 2020 opravili jednu časť cesty v dĺžke asi 600 metrov v dolnej časti dediny," povedala TASR starostka Nataša Iskrová. Ako dodala, obyvateľom aj návštevníkom rekonštrukcia chodníkov a cesty výrazne pomohla, pretože miestne komunikácie neboli v obci obnovované už viac ako 40 rokov.

"V lete 2021 nás dokonca postihla veľká povodeň z prívalových dažďov, ktorá nám výrazne poškodila niektoré cesty a rigoly. Ešte počas letných prázdnin sme na nej vykonali nevyhnutné opravy. Náklady vo výške asi 37.000 eur nám neskôr vykryl štát,"
pripomenula starostka tejto 240-člennej hornohradskej obce.