Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Hriňovej chcú halu s ľadovou plochou, mohla by objaviť veľa talentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hala by mohla vyrásť na mieste, kde už v minulosti bol otvorený zimný ovál.

Hriňová 20. februára (TASR) - Hriňová sa chce zapojiť do výzvy Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na vybudovanie športovej haly s ľadovou plochou. Hala by mohla vyrásť na mieste, kde už v minulosti bol otvorený zimný ovál.

"Naši hokejisti vtedy dosahovali popredné umiestnenia na krajských majstrovstvách," hovorí primátor Stanislav Horník. "Aj dnes by ale ľadový hokej mal v našom meste silné zázemie," dodal.

Podľa primátora športová hala pre rozvoj viacerých druhov športov v 7,5-tisícovom meste chýba. Navyše spádovú oblasť tvoria dediny s ďalšími tisíckami obyvateľov. "Dovolím si povedať, že je to veľká masa mladých ľudí, ktorí by takto získali možnosť pravidelne športovať. Hokej by mohli hrávať aj deti, ktoré by si za bežných okolností nemohli dovoliť zaoberať sa týmto športom," pripomenul.

Na mieste, kde by mohla vyrásť nová hala, je aj dnes prírodné klzisko, ktoré často využívajú miestni. Mesto by v prípade, že dostane šancu pre vznik novej haly, muselo vybudovať inžinierske siete a po výstavbe haly dovybaviť okolie ďalšími športoviskami, ako napríklad plochou pre bikerov či lezeckou stenou. Muselo by zabezpečiť aj jej prevádzku a chod.

"Rozhodovať o tom, kde na Slovensku sa postaví prvých desať takýchto hál, sa nebude od stola, ale priamo v teréne. Preto sa pripravujeme na návštevu predstaviteľov zväzu tak, aby sme vedeli našu žiadosť ešte bližšie špecifikovať a dovysvetliť," uzatvoril primátor.