Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

V Humennom by mohla vyrásť nová nemocnica

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Koncept počíta s novým urgentným príjmom, oddelením anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti a s piatimi novými operačnými sálami.

Humenné 20. januára (TASR) – Nemocnica novej generácie by mohla v budúcnosti vyrásť v nemocničnom areáli mesta Humenné. Ambíciu uchádzať sa na jej výstavbu o prostriedky z plánu obnovy a odolnosti prezentovali zástupcovia spoločnosti Svet zdravia v stredu (19. 1.) vedeniu mesta. Za súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti o tom TASR informovala Miriam Letovanec.

"Klinický program výstavby novej nemocnice po vzore projektu novej nemocnice v Michalovciach predpokladá, že bude obsahovať štyri nadzemné podlažia s celkovou kapacitou 279 lôžok," priblížila. Koncept počíta s novým urgentným príjmom, oddelením anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti a s piatimi novými operačnými sálami. "Nová budova vytvorí zázemie aj pre pôrodnicu novej generácie, a to vrátane gynekologického, pediatrického a neonatologického programu," doplnila.

Podľa Letovanec tiež zástupcovia Sveta zdravia vyjadrili zámer rozvíjať nemocnicu v Humennom v regionálnom klastri spoločne s nemocnicami vo Vranove nad Topľou a Svidníku.

Humenská nemocnica uskutočnila v roku 2021 na 308 lôžkach 8534 hospitalizácií. Má 474 zamestnancov.