Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V Humennom plánujú rekonštrukciu rozvodov tepla za milióny eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Stavebné práce sa majú týkať horúcovodu Juh, Sever – vetva Sládkovičova ulica, sekundárnych rozvodov na Sídlisku III, na ulici Osloboditeľov, Sídlisku II B a Hrnčiarskej ulici.

Humenné 23. augusta (TASR) - Humenská energetická spoločnosť vyhlásila verejné obstarávanie na druhú etapu modernizácie a rekonštrukcie rozvodov tepla v Humennom. Odhadovaná hodnota zákazky predstavuje takmer 6,92 milióna eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Na danom území sa navrhuje rekonštrukcia vykurovacích horúcovodných rozvodov, kde nové predizolované potrubia budú vedené v trasách jestvujúcich teplovodných kanálov," uvádza sa v oznámení s tým, že realizácia rekonštrukcie rozvodov je rozdelená celkom do 20 čiastkových etáp. Dôvodom je minimalizovanie časových úsekov odstávok tepla pre odberateľov.

Stavebné práce sa majú týkať horúcovodu Juh, Sever – vetva Sládkovičova ulica, sekundárnych rozvodov na Sídlisku III, na ulici Osloboditeľov, Sídlisku II B a Hrnčiarskej ulici. Hotové by mali byť do konca októbra 2026.

Projekt má byť financovaný z eurofondov.