Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V ružomberskej Koniarni sa predstavia tanečníci zo šiestich krajín

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Cieľom podujatia je podporiť tanečníkov v rozvíjaní ich talentu, a taktiež ukázať verejnosti, čo v sebe ukrývajú spoločenské tance.

Ružomberok 14. septembra (TASR) – Ružomberská športová hala Koniareň privíta v sobotu 23. septembra najlepšie tanečné páry zo šiestich európskych krajín, ktoré budú v 17 kategóriách bojovať o umiestnenie na medzinárodnej súťaži v štandardných a latinsko-amerických tancoch s názvom Pohár primátora mesta Ružomberok Open 2017.

"Tento ročník je pre nás výnimočný tým, že po dlhých rokoch sa v Ružomberku neuskutoční Slovenský pohár. Atraktivitu tohtoročnému podujatiu vnesie väčší počet juniorských kategórií a ružomberské jazzové zoskupenie RK Jazz Band, ktoré bude tanečné páry hudobne sprevádzať nielen počas galaprogramu, ale aj v mladších kategóriách," informoval hlavný organizátor súťaže Róbert Szolnoki s tým, že návštevníkov poteší aj tombola.

Cieľom podujatia je podporiť tanečníkov v rozvíjaní ich talentu, a taktiež ukázať verejnosti, čo v sebe ukrývajú spoločenské tance, doplnil. Organizátori si pripravili celkom 17 súťažných kategórií, ktoré sa delia na dve hobby súťaže a 15 bodovacích súťaží. Diváci uvidia súťažiacich tancovať vo všetkých vekových kategóriách od detí cez juniorov, dospelých až po seniorov.

Milovníkom tanca sa počas dňa predstavia tanečné páry zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Ukrajiny, Rumunska a Talianska. Okrem nich však podujatie do metropoly dolného Liptova každoročne priláka približne 3000 návštevníkov z celého Slovenska. "Pre tých, ktorí sa tejto súťaže nemôžu zúčastniť osobne, sme si pripravili priamy prenos s naším partnerským tanečným portálom tancujeme.com," dodal Szolnoki.