Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V Košiciach odstránili po minulotýždňovej víchrici vyše 40 drevín

Na snímke vyvrátený strom počas silného vetra na ulici Boženy Němcovej v Košiciach 8. januára 2024. Foto: TASR František Iván

Obsluha plošín a piliari SMsZ zasahovali pri vetrom poškodených stromoch, kým pracovníci zo stredísk v jednotlivých MČ pomáhali s odstraňovaním drevnej hmoty blokujúcej komunikácie a chodníky.

Košice 15. januára (TASR) - Po víchrici, ktorá sa Košicami prehnala v úvode minulého týždňa, odstránila Správa mestskej zelene (SMsZ) viac ako 40 vyvrátených a silno poškodených drevín v siedmich mestských častiach (MČ), ktoré spravuje. SMsZ o tom informuje na sociálnej sieti.

Ako uviedla, v dôsledku silného vetra došlo v Košiciach k značnému poškodeniu a vyvráteniu drevín. Obsluha plošín a piliari SMsZ zasahovali pri vetrom poškodených stromoch, kým pracovníci zo stredísk v jednotlivých MČ pomáhali s odstraňovaním drevnej hmoty blokujúcej komunikácie a chodníky.

Najviac stromov, a to 12, poškodil vietor v MČ Sever. "Najčastejšie dochádzalo k vývratu ihličnanov, konkrétne smrekov," dodala SMsZ.