Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V Košiciach v časti Myslava sa vyliala voda na cestu

Na archívnej snímke zaplavené autá. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vodu sa pomerne rýchlo podarilo dostať pod kontrolu vďaka zásahu pracovníkov magistrátu mesta Košice a miestnym obyvateľom.

Košice 5. novembra (TASR) - Silné zrážky v nedeľu spôsobili v košickej mestskej časti Myslava problémy, voda sa vyliala na niektoré miestne komunikácie. Starosta mestskej časti František Beer TASR potvrdil, že voda spôsobila len menšie škody na majetku, situácia sa postupne zlepšuje a voda opadáva.

Najhoršia situácia bola v centre mestskej časti na Myslavskej ulici v blízkosti obchodu. Voda sa podľa starostu valila z kopca od sídliska KVP a tým, že nestíhala odtekať, zaplavila cestu aj susedné nehnuteľnosti. Doprava však na mieste obmedzená nebola. "Problémy spôsobil na Myslavskom potoku mostík, ktorý bol prekážkou v toku, takže voda sa tam vybrežila," priblížil starosta.

Vodu sa pomerne rýchlo podarilo dostať pod kontrolu vďaka zásahu pracovníkov magistrátu mesta Košice a miestnym obyvateľom. "Kontaktovali sme aj okresný úrad, keďže voda sa vyliala v katastri susednej obce Baška v okrese Košice-okolie," dodal Beer.

Na väčšine Slovenska platia v nedeľu výstrahy prvého až druhého stupňa pred silným dažďom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Upozorňuje aj na riziko povodní z pretrvávajúcich dažďov a vydal viaceré výstrahy.