Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V košickej Zoo oslávia príchod Mikuláša aj vianočné sviatky

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Ivan

Zoologická záhrada bude počas týchto dní otvorená o hodinu dlhšie, a to do 17. hodiny. V prípade nepriaznivého počasia bude sprístupnená aj nová klubovňa.

Košice 4. decembra (TASR) – Prípravy na vianočné sviatky vrcholia aj v košickej Zoo. V pondelok 5. decembra odmení Mikuláš všetky dobré deti, ktoré zavítajú do Zoo. V čase od 10.00 h do 13.00 h bude rozdávať darčeky nielen návštevníkom, ale aj zvieratám.

Ako informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej Zoo Eva Malešová, žiaci základných a stredných, ale aj deti materských škôl a kolektívy detských domovov dostanú príležitosť skrášliť areál Zoo. Akcia Ozdob si svoj vianočný stromček potrvá od 5. do 23. decembra. Kolektívy, ktoré prídu do Zoo s vianočnými ozdobami, budú mať 50-percentnú zľavu na vstupnom. Stromčeky sú umiestnené vonku, preto by mali byť ozdoby z trvanlivých materiálov, aby odolali poveternostným vplyvom.

„Odporúčame drevené, slamené, alebo zo sušeného ovocia. Najkrajší stromček vyhodnotí porota. Jedno z kritérií bude aj vlastnoručná výroba ozdôb. Jeho tvorcovia získajú jednorazový voľný vstup do Zoo v budúcom roku. Prvý raz Zoo ponúka počas tejto akcie aj vzdelávacie programy vrátane prezentácie plazov,“ uviedla Malešová. Záujemcovia o zdobenie stromčekov a sprievodný program sa môžu objednať telefonicky alebo na elektronickej adrese vzdelavanie@zookosice.sk či adopcia@zookosice.sk.

Od 17. decembra do 8. januára sa v Zoo rozžiaria stovky farebných svetiel, ktoré ozdobia vybrané expozície zvierat, ale aj zimoviská teplomilných druhov. Popoludňajšie komentované kŕmenie tuleňov bude posunuté na 15.00 h v osvetlenom bazéne. Zoologická záhrada bude počas týchto dní otvorená o hodinu dlhšie, a to do 17. hodiny. V prípade nepriaznivého počasia bude sprístupnená aj nová klubovňa. Vo vybraných dňoch môžu návštevníci absolvovať odborný program.