Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 31. máj 2024Meniny má Petronela a Petrana
< sekcia Regióny

V Košickom kraji je v ponuke 30 letných detských táborov

Na snímke streľba z luku v tábore pre deti. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prihlásiť sa možno cez webstránku www.taboryksk.sk. Záujemcovia o tábor s podporou nadácie musia pri rezervácii miesta v poslednom kroku vyplniť aj registráciu v Nadácii KSK.

Košice 25. mája (TASR) – Organizácie Košického samosprávneho kraja (KSK) s partnermi pripravili aj toto leto pre deti prímestské tábory. Spolu ide o 30 táborov s viac ako 50 turnusmi na Gemeri, Spiši, Above a Zemplíne.

Celková kapacita je 1300 miest, pre deti s podporou Nadácie KSK je vyhradených najmenej 100 miest. Nadácia aj tento rok umožní využiť tábory deťom z rodín, ktoré si takýto zážitok nemôžu dovoliť, informoval KSK.

Prihlásiť sa možno cez webstránku www.taboryksk.sk. Záujemcovia o tábor s podporou nadácie musia pri rezervácii miesta v poslednom kroku vyplniť aj registráciu v Nadácii KSK. Tá vyhodnotí prihlášku po posúdení ekonomických, sociálnych a bytových pomerov.

"V našich táboroch zasvätíme malých východniarov do kúziel remesla, športu, divadla, ľudovej kultúry, histórie, jazdectva, ale aj sveta počítačov či prírodných vied. S nami sa môžu vybrať po stopách Harryho Pottera, pozorovať nočnú oblohu a odhaliť tajomstvá vesmíru, naprogramovať robota alebo režírovať vlastné divadelné predstavenie," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Vlani organizovalo 18 organizácií kraja celkovo 36 turnusov letných táborov s kapacitou 860 detí. S podporou Nadácie KSK bolo medzi nimi 84 detí zo znevýhodneného prostredia.