Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Košickom kraji výraznejšie stúpli hladiny Latorice a Bodrogu

Rieka Bodrog. Foto: TASR/ Roman Hanc

Výšku hladín zodpovedajúcu 3. stupňu povodňovej aktivity zaznamenali v pondelok ráno na Latorici v stanici Veľké Kapušany a na Bodrogu v Strede nad Bodrogom.

Košice 18. decembra (TASR) – Vzhľadom na spadnuté zrážky, nasýtenosť povodí a vzostup vodných stavov na ukrajinskej časti povodia od nedele (17.12.) výraznejšie stúpli hladiny niektorých riek v Košickom kraji. Výšku hladín zodpovedajúcu 3. stupňu povodňovej aktivity zaznamenali v pondelok ráno na Latorici v stanici Veľké Kapušany a na Bodrogu v Strede nad Bodrogom. Pre okresy Michalovce a Trebišov bez Roňavy vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu pred povodňami 3. stupňa.

Podľa meraní zverejnených na webstránke SHMÚ mala o 7.30 h hladina Latorice v stanici Veľké Kapušany úroveň 785 centimetrov a hladina Bodrogu v Strede nad Bodrogom 863 centimetrov. Hladinu zodpovedajúcu 2. stupňu – 733 centimetrov namerali na rieke Laborec v Ižkovciach. 

Hydrologická výstraha pre východné Slovensko.
Foto: SHMÚ


Hasiči v súvislosti s hrozbou povodní podľa informácie z košického krajského operačného strediska nemuseli počas noci zasahovať.