Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Kremnici chystajú besedy aj slávnostné vítanie nových čitateľov

Na snímke rekonštrukčné práce na veži Kostola sv. Kataríny v Kremnici 21. novembra 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Týždeň knižníc v Kremnici otvorí v pondelok 4. marca v oddelení literatúry pre deti beseda a zážitkové čítanie so spisovateľkou Kristínou Mišovičovou.

Kremnica 29. februára (TASR) - Do 25. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc, ktorý potrvá do 4. do 10. marca, sa ponukou podujatí zapojí aj Knižnica J. Kollára v Kremnici. Ako informovala knižnica na sociálnej sieti, pripravené sú besedy, tvorivé dielne aj privítanie nových členov.

Týždeň knižníc v Kremnici otvorí v pondelok 4. marca v oddelení literatúry pre deti beseda a zážitkové čítanie so spisovateľkou Kristínou Mišovičovou. V stredu 6. marca počas Prváckej pasovačky slávnostne privítajú nových čitateľov. V poobedných hodinách bude v čitárni knižnice prebiehať čítanie pre verejnosť pod názvom Je nás počuť.

Vo štvrtok 7. marca sa budú môcť čitatelia stretnúť so slovenskou herečkou, moderátorkou a autorkou kníh o pečení Katarínou Brychtovou. Program týždňa knižníc zavŕšia v piatok 8. marca workshopy s ilustrátorkou Hedvigou Gutierrez zamerané na zážitkové tvorenie a tvorivé dielne pre seniorov, počas ktorých si zhotovia záložku do knihy.

Ako uvádza Slovenská asociácia knižníc, v poradí 25. ročník podujatia sa koná pod mottom Knižnice pre všetkých. Cieľom podujatia je podľa asociácie prepájať generácie čitateľov a zvyšovať povedomie o knižniciach ako inštitúciách pre všestranné využitie v každodennom živote spoločnosti.