Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V kremnickej knižnici vytvorili priestor venovaný rodinám s deťmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Jana Vodnáková

Knižnica Família je otvorený pre širokú verejnosť, môže ho navštíviť každý bez ohľadu na členstvo v knižnici.

Kremnica 22. novembra (TASR) - V kremnickej Knižnici Jána Kollára sa rozhodli vytvoriť priestor určený rodičom a ich ratolestiam. V rámci oddelenia literatúry pre deti vybudovali nový priestor s názvom Knižnica família, ktorý už v týchto dňoch využívajú miestne mamy so svojimi ratolesťami.

"Táto myšlienka vznikla na základe toho, že kremnické mamičky sa so svojimi deťmi okrem reštauračných zariadení nemajú kde stretávať. Nie sú tú nejaké priestory, kde by sa mohli stretnúť v nepriaznivom počasí,"
priblížil riaditeľ knižnice Peter Lysek.

Keďže sa v detskom oddelení knižnice nachádzala miestnosť nazývaná rozprávka, kde organizovali podujatia pre deti, padla voľba na tento priestor. Miestnosť, podľa Lyseka, za pomoci základnej umeleckej školy vymaľovali, mestský úrad zakúpil vybavenie.

Knižnica Família je otvorená pre širokú verejnosť, môže ju navštíviť každý bez ohľadu na členstvo v knižnici. Lysek uviedol, že do budúcnosti chcú v tomto priestore organizovať pre rodiny s deťmi rôzne podujatia ako napríklad prezentácie detských kníh či premietanie rozprávok.