Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V kúpeľoch Lúčky bude december patriť ženám

Ilustračné foto z kúpeľov. Foto: kupele-lucky.sk

Okrem dlhoročnej praxe v liečbe ženských chorôb si totiž Lúčky vybrali za cieľ aj hostia konferencie venujúcej sa participácii žien vo verejnom živote.

Lúčky 9. decembra (TASR) - V jediných kúpeľoch s liečivou minerálnou vodou na Liptove bude tohtoročný december patriť ženám. Okrem dlhoročnej praxe v liečbe ženských chorôb si totiž Lúčky vybrali za cieľ aj hostia konferencie venujúcej sa participácii žien vo verejnom živote.

Konferencia sa uskutoční 11. decembra vo večerných hodinách. Diskutovať budú známi prednášajúci, ktorí predstavia nové pohľady a štandardy v oblasti zlepšenia aktuálnej situácie. Konferenciu otvoria poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic a Jana Žitňanská, poslankyňa Európskeho parlamentu. "Sme radi, že taká dôležitá otázka, akou je participácia žien vo verejnom živote, sa uskutoční práve u nás. Je pravdou, že presadiť sa ako žena je vždy veľmi náročné, a preto vzdávam hold všetkým úspešným ženám, matkám a manželkám, ktoré popri svojej každodennej práci dokázali vyvinúť to úsilie, aby sa podieľali na zlepšovaní verejného života na Slovensku, ale aj v zahraničí,“ prezrádza riaditeľka kúpeľov Anastázia Mičková.

Témy konferencie sú rôznorodé. O tom, ako pomáhať ženám bez bariér, bude diskutovať Anna Šmehilová. To, že politika potrebuje ženy a matky, vysvetlí Viera Leščáková, aktuálne možnosti, ako využiť online prostredie na zlepšenie postavenia žien, rozoberie Radovan Ondrejka. "Sme radi, že okrem oddychu a zábavy k nám prídu hostia aj za vzdelaním a získavaním nových poznatkov," pripomína obchodno-ekonomická námestníčka kúpeľov Slávka Medveďová.