Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Lazanoch vybudovali telocvičňu za vyše 400.000 eur

V Lazanoch (okres Prievidza) vybudovali telocvičňu za vyše 400.000 eur. Športovisko, na ktoré tamojšia základná škola s materskou školou (ZŠ s MŠ) čakala 55 rokov, jej v piatok slávnostne odovzdali do užívania. Na snímke zľava riaditeľ školy Milan Šlenker, starostka Lazian Janka Matiašková a riaditeľ Okresného úradu v Trenčíne Jozef Stopka počas strihania pásky pred budovou novej telocvične v Lazanoch 1. decembra 2017. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Telocvičňa je vybudovaná ako montovaná hala, okrem nej sú tu sociálne zariadenia, šatne, je tu kabinet pre pedagóga, kde takisto má vlastné sociálne zariadenie, kotolňa a bežná vybavenosť.

Lazany 1. decembra (TASR) - V Lazanoch (okres Prievidza) vybudovali telocvičňu za vyše 400.000 eur. Športovisko, na ktoré tamojšia základná škola s materskou školou (ZŠ s MŠ) čakala 55 rokov, jej v piatok slávnostne odovzdali do užívania.

"Telocvičňa je vybudovaná ako montovaná hala, okrem nej sú tu sociálne zariadenia, šatne, je tu kabinet pre pedagóga, kde takisto má vlastné sociálne zariadenie, kotolňa a bežná vybavenosť, ako má každá telocvičňa," priblížila starostka Lazian Jana Matiašková.

Obec výstavbu telocvične podľa nej financovala z dotácie z ministerstva školstva, od ktorého získala 200.000 eur, ďalších 200.000 eur išlo z úveru a necelých 16.000 eur išlo z obecného rozpočtu, aby dokázala celý projekt zrealizovať.

"Je to veľmi významná udalosť pre Lazany, a to aj z toho titulu, že 55 rokov sme čakali na telocvičňu. Naša škola má práve tento rok 55. výročie od jej postavenia a doteraz moji rodičia, starí rodičia, ktorí boli prví žiaci školy, cvičili na chodbách," skonštatovala Matiašková.

Športovisko sa bude dať využiť na všetky loptové športy, to znamená volejbal, tenis, bedminton, florbal, basketbal, vymenoval riaditeľ školy Milan Šlenker. "Samozrejme, že počítame s tým, že bude mať využitie nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Ako chodia po okolitých obciach a mestách a platia si peniaze za to, aby sa hlavne v zime mohli venovať športom, tak dúfam, že to isté bude platiť aj v našej telocvični," dodal.

Zmluvu so zhotoviteľom, ktorým je spoločnosť Eurovia SK so sídlom v Košiciach, podpísala obec v polovici mája. Firma telocvičňu vybudovala za šesť a pol mesiaca.

Laziansku školu v súčasnosti navštevuje 203 detí, zhruba polovicu z nich tvoria chlapci a dievčatá zo susednej Poruby, s ktorou majú Lazany spoločný školský obvod.