Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

V LDM vystavujú svoje maturitné práce študenti SOŠ drevárskej

Na výstave je vystavená aj detská stolička Bubo, inšpirovaná umeleckým dielom Deti pri mori od Ľudovíta Fullu, v autorstve študentky SOŠ drevárskej vo Zvolene Lucie Kisantalovej. Stolička zabodovala na tohtoročnom ročníku súťaže Krištáľový Merkúr, keď získala hlavnú cenu v kategórii Mladý inovátor. Foto: TASR - Jozef Poliak

Na výstave je možné vidieť originálnu tvorbu vo forme stoličiek, barových sedení, kresiel, konferenčných stolíkov a detskej stoličky.

Zvolen 12. mája (TASR) - Návštevníci Lesníckeho a drevárskeho múzea (LDM) vo Zvolene majú v týchto dňoch jedinečnú príležitosť zoznámiť sa s maturitnými prácami študentov tamojšej strednej odbornej školy (SOŠ) drevárskej, končiacich štúdium v odbore tvorba nábytku a interiéru.

Podľa vedúcej odboru tvorba nábytku a interiéru na SOŠ drevárskej Ivany Chovancovej študenti v rámci svojej maturitnej práce vytvorili a na výstave predstavujú svoje dizajnérske riešenia funkčných prototypov, posterov výrobku, ako aj interiéru. "Tohtoročná výstava je unikátna vďaka veľkému množstvu kvalitne spracovaných prototypov zhotovených v mierke 1 : 1, ktoré sú odrazom celoročného úsilia našich žiakov," priblížila.

Na výstave je možné vidieť originálnu tvorbu vo forme stoličiek, barových sedení, kresiel, konferenčných stolíkov a detskej stoličky.

Študentov odboru tvorba nábytku a interiéru pri tvorbe viedli pedagógovia Ivana Chovancová a Jiří Dvořáček. Na konštrukčnú stránku dozrel Martin Vatala a pri výrobe asistovali majstri odborného výcviku Milan Hucovci, Štefan Šupauer a Jozef Červinský.

Maturitné práce študentov SOŠ drevárskej vo Zvolene si návštevníci LDM budú môcť pozrieť do 18. júna.