Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Lehote po Vtáčnikom chcú zrekonštruovať budovu školskej telocvične

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na investíciu získala obec prostriedky z Environmentálneho fondu.

Lehota pod Vtáčnikom 8. marca (TASR) - Zvýšenie energetickej účinnosti budovy telocvične miestnej základnej školy (ZŠ) by mala priniesť jej rekonštrukcia, ktorú má v pláne zrealizovať samospráva obce Lehota pod Vtáčnikom v okrese Prievidza. Na dodávateľa prác už vyhlásila aj verejnú súťaž, náklady na investíciu odhadla na viac ako 165.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Rekonštrukciu bude financovať z dotácie od Environmentálneho fondu. Vyplýva to z oznámenia, ktoré obec zverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Účelom investície je zvýšenie energetickej účinnosti budovy telocvične, ktoré by malo priniesť zateplenie jej obvodového plášťa, plochej strechy, tiež výmena otvorových výplní, domurovanie pilierov medzi oknami a súvisiace klampiarske a zámočnícke práce. Projekt počíta aj s realizáciou bleskozvodu.

Náklady na rekonštrukciu odhadla samospráva na 165.072,86 eura bez DPH. Záujemcovia o realizáciu zákazky môžu svoje ponuky predkladať do 29. marca. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia cena.

Na investíciu získala obec prostriedky z Environmentálneho fondu. Dotácia na tento účel, ktorú jej schválilo vo februári tohto roka ministerstvo životného prostredia, predstavuje 188.183 eur. Ako vyplýva zo súťažných podkladov verejnej súťaže, obec rekonštrukciu realizovať nebude, ak ponuky uchádzačov prekročia predpokladanú hodnotu zákazky, prípadne, ak predložené ponuky prekročia jej finačné limity. V prípade úspešnej súťaže by mal jej víťaz rekonštrukciu dokončiť najneskôr do 30. júna tohto roka.