Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vtáčia chrípka: V Leviciach a Kozárovciach našli uhynuté volavky

Volavka popolavá, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Regionálna veterinárna a potravinová správa Levice v súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom v Leviciach ich v ten istý deň pozbierala.

Levice 2. februára (TASR) - Na križovatke tokov Perec a Podlužianka v meste Levice a vo vodnej nádrži Kozárovce našli v stredu (1.2.) po jednej uhynutej volavke popolavej. Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Levice v súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom v Leviciach ich v ten istý deň pozbierala.

Ako TASR informoval riaditeľ RVPS Levice Ján Števko, telo uhynutej volavky z Kozároviec v stredu zaslali na vyšetrenie do Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu vo Zvolene, pričom výsledky budú k dispozícií v piatok (3.2.).

Keďže v Leviciach na toku Podlužianka zaznamenali v priebehu januára úhyn volavky s negatívnym výsledkom na vtáčiu chrípku, telo v stredu nájdenej volavky na vyšetrenie zaslané nebolo. Podľa Števka takto osamotené volavky hynú od hladu, keďže pre zamrznutú vodu nemajú prístup k potrave. Okrem toho je zamrznutá aj pôda, takže sa nedostanú ani k myšiam.