Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

V levickej nemocnici opäť funguje pracovisko magnetickej rezonancie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Bauman

Pracovisko magnetickej rezonancie umožňuje vyšetrenie dospelých aj detských pacientov.

Levice 8. decembra (TASR) - Nemocnica Agel v Leviciach opäť otvorila pracovisko magnetickej rezonancie. Pre pacientov je k dispozícii v zrekonštruovaných priestoroch a po výmene samotného prístroja.

„V našej nemocnici pokračujú stavebné práce na výstavbe nového pracoviska urgentného príjmu, ktorý by mal byť hotový v máji budúceho roka. V spolupráci s pracoviskom magnetickej rezonancie tak budú v levickej nemocnici k dispozícii pre pacientov kompletné diagnostické služby,“ povedal riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Pracovisko magnetickej rezonancie umožňuje vyšetrenie dospelých aj detských pacientov. Pripojené je do Telerádiologického komunikačného centra, prostredníctvom ktorého je možné zasielať spolupracujúcim zdravotníckym zariadeniam a ambulanciám snímky alebo nálezy elektronicky.

Levické pracovisko je jedným z deviatich pracovísk magnetickej rezonancie na Slovensku patriacich pod spoločnosť Pro Diagnostic Group a zároveň je partnerským pracoviskom magnetickej rezonancie Medicína Nové Zámky.