Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V levickej nemocnici pribudlo nové prístrojové vybavenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie zrealizovalo prostredníctvom finančného daru 6000 eur od Nadácie Coop Jednota nákup operačného svietidla do pôrodného boxu a infúznych púmp.

Levice 30. novembra (TASR) - Nemocnica Agel Levice získala nové prístroje. Nadácia Agel nemocnici darovala prístroj na zohrievanie infúzií a krvi, na ortopedickom oddelení pribudli dve nové motodlahy. Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie zrealizovalo prostredníctvom finančného daru 6000 eur od Nadácie Coop Jednota nákup operačného svietidla do pôrodného boxu a infúznych púmp, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Ohrev infúzií sa používa hlavne u ťažko chorých pacientov na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, ale aj pri samotných operáciách. Prispeje k zmierneniu pooperačných komplikácií, ako sú poruchy prekrvenia, rozvoj septických komplikácií a k zníženiu následkov pooperačného stresu pre organizmus.

Motodlahy sú potrebné po rôznych operáciách dolných končatín. Na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie pribudol tiež nový moderný kombinovaný prístroj, ktorý sa dá využiť na elektroliečbu, ultrazvukovú terapiu, laserovú terapiu a magnetoterapiu.