Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Liptovskej galérii uvedú nový medzinárodný cyklus prednášok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podujatie je podľa slov Gallovej predvojom k budúcoročnej Robakowského monografickej výstave v Považskej galérii umenia v Žiline, ktorá bude prvou svojho druhu na území bývalého Československa.

Liptovský Mikuláš 31. októbra (TASR) - V Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši začiatkom novembra uvedú nový medzinárodný vedecko-výskumný a prezentačný cyklus prednášok s názvom Stav umenia. Prvá bude prednáška poľského vizuálneho umelca a experimentálneho filmára Józefa Robakowského v utorok 7. novembra. TASR o tom informovala Katarína Gallová z galérie.

Ako dodala, v rámci nového cyklu prednášok budú prezentovať 12 krátkych filmov a videodiel. "Tie vo svojom žánri patria medzi pilotné nielen v strednej Európe, ale tiež v širšom dosahu. Súbežne s projekciou prebehne autorský komentár k tejto a iným častiam tvorby autora," priblížila Gallová.

Podujatie je podľa slov Gallovej predvojom k budúcoročnej Robakowského monografickej výstave v Považskej galérii umenia v Žiline, ktorá bude prvou svojho druhu na území bývalého Československa. Organizačne sa pod podujatia podpísali riaditeľ Liptovskej galérie Richard Gregor, profesor na Akademii sztuk pięknych v Gdaňsku Lukasz Guzek a riaditeľka Považskej galérie umenia Mira Sikorová. Vstup na podujatie je voľný.