Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši osadila radnica dva nové merače rýchlosti

Ilustračné foto Foto: TASR - Roman Hanc

Tieto informácie poslúžia mestu a dopravnej polícii pri riešení a návrhu ďalších opatrení na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky v týchto lokalitách.

Liptovský Mikuláš 9. marca (TASR) - Zakúpením dvoch meračov rýchlosti v celkovej hodnote 4200 eur chcú predstavitelia liptovskomikulášskej radnice zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky. Merače osadili na Borbisovej ulici v smere do centra a v mestskej časti Demänová v smere do Demänovskej Doliny.

"Cieľom osadenia meračov rýchlosti je zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky v lokalitách, ktoré sú dopravne veľmi zaťažené. Je dokázané, že tieto zariadenia pozitívne vplývajú na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, nakoľko psychologicky pôsobia na vodiča a upozorňujú ho na jej prekročenie," zdôraznil vedúci odboru životného prostredia a dopravy mestského úradu Gabriel Lengyel.

Merače rýchlosti zaznamenávajú aj intenzitu cestnej premávky a evidujú rýchlosti prechádzajúcich vozidiel. Tieto informácie poslúžia mestu a dopravnej polícii pri riešení a návrhu ďalších opatrení na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky v týchto lokalitách.