Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

V Lučenci zbúrajú chátrajúcu budovu na ulici Dr. Vodu

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Neupotrebiteľnosť a asanáciu objektu schválili krajskí poslanci na májovom zasadnutí Zastupiteľstva BBSK.

Lučenec 22. mája (TASR) - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zbúra chátrajúcu budovu v širšom centre Lučenca, ktorá v minulosti slúžila pre potreby zariadenia sociálnych služieb (ZSS) Slatinka. Neupotrebiteľnosť a asanáciu objektu schválili krajskí poslanci na májovom zasadnutí Zastupiteľstva BBSK.

Dvojpodlažná budova na ulici Dr. Vodu v minulosti slúžila pre poskytovanie sociálnych služieb, neskôr už len ako administratívne a prevádzkové priestory ZSS Slatinka. Ako vyplýva z materiálov predložených na zasadnutie Zastupiteľstva BBSK, pri rekonštrukčných prácach v roku 2021 zistili poškodenie statiky budovy, v jej obnove sa tak nepokračovalo.

"Ide o budovu, ktorá už pre svoje úplné fyzické a morálne opotrebenie a poškodenie, zastaranosť a nehospodárnosť neslúži svojmu účelu. Je v havarijnom stave, respektíve v takom technickom stave, kedy z hľadiska statiky stavby a z hľadiska hygieny prostredia je stavba závadná, ohrozujúca život alebo zdravie osôb a nemožno ju hospodárne opraviť," uviedol kraj v dôvodovej správe.

Chátrajúci objekt na ulici Dr. Vodu sa BBSK v uplynulých rokoch pokúšal predať, záujem neprejavil štát ani samospráva. Budovu sa kraju nepodarilo predať ani formou obchodnej verejnej súťaže. "Súťaž bola realizovaná spolu dvakrát, avšak vždy neúspešne, nakoľko sa nikto neprihlásil kvôli havarijnému stavu nehnuteľného majetku," vysvetlil samosprávny kraj.